Site Network: Dilek'ce | à la Dilek | dilek'ce arsiv |

 

simdilik sadece caba gösteriyorum...birgün tüm tariflerim arsivde yerini alacak... mutlaka...

Melda dördüncü YE etkinligimiz Hurma YE'ye davet ettiginde baska bir tatli yapacaktim ama sonunda bu etkinlik icin bence güzel bir tatli yaptim. YE'nin konusunun belli oldugu günlerde sevgili Celia hurmali bir tatli yayinladi. Tarif cok tanidik geldi bana ama kitabin yazarinin ismi yabanci geldi. Sonra bilgisayarimdaki resim dosyalarindan tarifi buldum. Ayni kitabtanmis. Isin ilginc tarafi bende onun gibi kütüphaneden aldigim bir kitaptan cekmistim tarifin resmini:) Bu bizim icin güzel tatli da böylelikle yapilma firsatini elde etti. Bu tatli baklava hamurundan oldugu icin daha cok cikolatali kuru baklavayi seveceklerini düsünenler icin. Ici yumusacik disi citir citir. Hurma cikolata ile o kadar bütünlesiyor ki icinde hurma oldugunu anlamak cok zor. Celia'nin da bahsettigi gibi ölcüler daha cok kücük bir kalip icin. Bu kitaptan yaptigim tariflerde üc asagi bes yukari ölcü hatalari vardi. Yaptigim bir rulo herseyi kitaba göre yapmama ragmen hic te istedigim gibi olmamisti. Elinize gecerse aklinizda bulunsun: Christine France Chocolate Dreams.


Bademli cikolatali hurmali yukfali tatli
275 gr (6) hazir baklava yufkasi
20 gr tereyagi (eritilmis),
Üzerine serpmek icin pudra sekeri, kakao, tarcin

75 gr tereyag
115 gr bitter cikolata
115 gr ince cekilmis badem (ben iri badem kullandim)
115 gr ince dogranmis hurma
75 gr pudra sekeri
2 yk gülsuyu
½ tk tarcin

- Sekeri ve tarcini karistir ve kenara birak.
- Ince dogranmis hurmalari bademlerle karistirarak ayir.
- Cikolatayi, tereyagi ile birlikte benmari usulü erit, ikisi iyice birbirini yesin.
- Sekerli, tarcinli karisimi, hurmali bademli karisimi ilave et. Iyice karistir.
- Bir yufkasini ser üzerine hafif erimis tereyag sür. Bir baska yufka koy üzerine tekrar hafif erimis tereyag sür. Cok az olmasina dikkat et.
- Cikolatali karisimi üce böl. Bir bölümünü bu yufkalarin uzun tarafina yay ve rulo seklinde sar.
- Döndürerek tepsiye yerlestir.
- Geriye kalan 4 yufka ile de ayni islemi iki kez yap.
- Tepsiye yerlesen tatlinin üzerine de tereyag sürerek. 30-35 dakika orta ateste firinla.
-Ben üzerine soguduktan sonra servisten önce birsey serpmedim fakat kakao, tarcin ve pudra sekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun! Kitir baklava ve cikolata seviyorsaniz mutlaka yapin yoksa vazgecin

posted by Dilek'ce @ Dienstag, November 15, 2005,

0 Comments:

Kommentar veröffentlichen

<< Home